17 September 2010

Nasib Anak Terbuang 1

K : Ibu, nak kasut raya baru boleh?
I : Eee ta habes habes kasut jea, bape byk da kasut kau kt rumah tu
K : Ha? kasut kt rumah? Ada berapa jea. Lagi ni kan raya, ta boleh ke pakai kasut baru?
I : Ah ta payah nak membazir. Pakai jea la yg lama, kan boleh pakai lagi
K : Ala, baru na rse semua baru tahun ni, tahun lepas pun ta dapat kasut baru. Kasut org bukan mahal pun
I : Ta mahal kau cakap? Kau punya la paling mahal, setiap tahun macamtu.
K : Bila masa sehh, ta pernah jejak seratus pun =='

Selang berapa hari, before shopping :

A : Ibu, adik na kasut baru boleh? Kasut adik semua ta bole pakai da la
K : *pundek bila masa pulak kasut kau ta bole pakai, kau yg dari dulu ta na training kaki kau pakai kasut
I : ha? nak kasut? emm tengok la nanti ibu bajetkan
A : Em okay
K : *aikk tu jea jawapan dia? duhh -.-'


Selang beberapa jam, time shopping :


A : ha ibu pasni pergi ----- beli kasut pulak
I : haa yela. jum
K : *ikot jea la bontot dorang

sampai kedai,

I : ha adik, lekas lekas pilih. ayah nak balik to, dada dia da saket tu. *mmg la saket, sbb dia melayan sgt saket dia tu aish
A : *cari cari jea kasut
I : adik beli kasut yg ada size tau
A : *diam
K : *melelong pegi tengok baju

A panggil K,

A : Kakk, lawa ta yg ni?
K : ha lawa la jugak. how much?
A : err RM 1--.--
K : ehh tape ke? mak kau nanti ta bising?
A : enta la kak, kejap aku cakap nan ibu

A panggil I,

A : ibu, nak yang ni.
I : haa yela, da tnye size?
A : belom,
I : haa carik la size cepat,
A : err nak size ni ni.
K : *aikk ta cakap pun harga dekat ibu duhh -.-'

Da dapat kasut fr testing,

I : boleh?
A : boleh, muat ah
I : haa okay la. cepat cepat ibu bayar

Time bayar,

I : how much?
C : RM 1--.--
I : Ha? yeke? oh okay la.
K : *:O (K terkejot tengok I ta bising)
A : *:)

Then bayar jea la, seret credit card dia tu. yg si K, mnjeling jea la dekat cashier machine tu. aihh apa la nasib aku. then A da dpt kasut tu, teros mnayang nayang dekat aku. Everytime dia pakai, mesti tunjuk label kasut tu dekat aku. Ahh cilakanyaaa. Huwmmm :(